Tennis

Runes træner bryder tavsheden om dopinganklager mod verdensstjerne

Patrick Mouratoglou er harm over behandlingen af Simona Halep, der er anklaget for brud på antidopingreglerne.

- Jeg ved, at hun IKKE på nogen måde NOGENSINDE ville gøre noget, der ikke var tilladt.

Med disse ord stempler Patrick Mouratoglou ind i debatten om anklagerne mod Simona Halep, som han var træner for, inden samarbejdet med Holger Rune begyndte.

Mouratoglou havde ellers planlagt, at han ville holde sig fra at kommentere anklagerne mod Halep, fortæller han på Instagram. Men ifølge Mouratoglou har behandlingen af Halep været så uretfærdig, at han vælger at bakke hende op i et længere opslag.

Patrick Mouratoglou og Simona Halep har arbejdet sammen siden april 2022. I oktober samme år blev hun suspenderet på ubestemt tid af ITIA, fordi hun under US Open testede positiv for det forbudte stof roxadustat. Ifølge Halep var det en ”ekstremt lav mængde”, og hun har i hele forløbet erklæret sin uskyld.

- Siden den dag ITIA straffede hende, har jeg været og vil stadig være ved hendes side for at støtte hende i kampen for at få sandheden frem, skriver Patrick Mouratoglou, der også slår fast, at han støtter antidopingarbejdet.

- Når det er sagt, er jeg ekstremt chokeret over den måde, sagen er håndteret på. Jeg troede, at ITIA ville forfølge målet om at fastslå sandheden, men de har tydeligvis prøvet at bevise hendes skyld, selvom hun har været i stand til at vise adskillige beviser for hendes uskyld siden december 2022.

ITIA står for International Tennis Integrity Agency, som er tennissportens eget antidopingprogram.

"Stop denne chikane"

Op til weekenden tog sagen en drejning, da den tidligere verdensetter også blev anklaget for at have uregelmæssigheder i sit biologiske pas.

- Med andre ord har ITIA ikke fundet noget ulovligt i hendes blod. De siger, at hendes tal er ”mistænkelige,” skriver Mouratoglou, inden han runder det lange opslag af med en klar opfordring:

- Jeg vil bede ITIA stoppe denne chikane og stoppe med konstant at udsætte den høring, der skulle have fundet sted i febraur, men nu er udsat til slutningen af maj.

Efter de nye anklager om uorden i blodpasset har Simona Halep endnu engang erklæret sig uskyldig i brug af ulovlige midler.