Tennis

Ekspert glæder sig over Runes lodtrækning

Holger Rune har, ifølge TV 2 Sports tennisekspert Peter Bastiansen, fået en god lodtrækning ved French Open.

Om lidt står French Open atter for døren, hvor Holger Rune naturligvis skal i aktion.

Og torsdag eftermiddag blev danskerens vej til de afgørende runder offentliggjort, da der blev trukket lod.

Den 20-årige tennisspiller møder i første runde Christopher Eubanks, hvilket bør blive en overkommelig opgave. I hvert fald vækker Holger Runes lodtrækning glæde hos TV 2 Sports tennisekspert Peter Bastiansen.

- Det er en rigtig god lodtrækning. Han skal jo køre forbi første og anden runde. Det kommer han også til. Men derefter bliver det markant sværere, fortæller eksperten.

Runes vej til triumfen, hvis seedningerne holder

  1. Runde: Christopher Eubanks (nummer 75 i verden)
  2. Runde: Sebastian Baez (nummer 44 i verden)
  3. Runde: Miomir Kecmanovic (nummer 36 i verden)
  4. Runde: Taylor Fritz (nummer 9 i verden)
  5. Runde (kvartfinale): Casper Ruud (nummer 4 i verden)
  6. Runde (semifinale): Daniil Medvedev (nummer 2 i verden)
  7. Runde (finale): Carlos Alcaraz (nummer 1 i verden)

Undgår Djokovic og Alcaraz

Rune endte godt nok i samme kvartdel som Casper Ruud, men til gengæld slap danskeren udenom både Djokovic og Alcaraz. Dog kan han møde en af de to i en eventuelt finale, hvis Rune når så langt.

- Det er en klar fordel for Rune. Det havde været en katastrofe, hvis han f.eks. allerede skulle møde Alcaraz i en kvartfinale. Og Djokovic er selvfølgelig altid god i Grand Slam-turneringer, siger Peter Bastiansen.

Tilgengæld skal Rune potentielt møde Casper Ruud igen i kvartfinalen, og vinder han dén kamp, vil danskeren efter alt at dømme møde Daniil Medvedev i semifinalen. To spillere, som Rune netop har duelleret imod ved ATP-1000-turneringen i Rom.

- Ruud har ikke leveret så prangende resultater på grus med undtagelse af triumfen ved Estoril. Så jeg tror egentlig, at Holger har ret godt styr på den kamp, siger eksperten og vender fokus imod Medvedev:

- Det er ikke engang sikkert, at Medvedev når til semifinalen, men hvis han gør, så tror jeg, at det passer Rune fint. Selvom han (Rune, red.) tabte finalen i Rom, har han tidligere vundet over ham i Monte Carlo, og han kunne slå ham igen.

Den 20-årige dansker spiller sin første kamp i turneringen i næste uge.