Rune uden dansk træner i Paris: - Andet havde været mærkeligt

Lars Christensen er ikke med i Paris, mens Patrick Mouratoglou igen er på sidelinjen, når Holger Rune skal spille French Open.

Gensynet mellem Lars Christensen og Holger Rune trækker igen, igen ud.

Holger Runes mor og manager, Aneke Rune, fortæller til BT, at Christensen, der har arbejdet sammen med Rune, siden han var syv år gammel, heller ikke er med, når den danske tennisspiller skal på gruset under French Open.

Jeg mener jo, at de begge kan give noget forskelligt til Holger Rune

Peter Bastiansen, tennisekspert TV 2 Sport

Aneke Rune fortæller til mediet, at det var planen, at Lars Christensen skulle have indledt grussæsonen med Holger Rune. Det kom dog ikke til at ske ”af forskellige grunde”, og i de første turneringer har det været Patrick Mouratoglou, som den 20-årige dansker har haft med.

- Nu føles det nok mest naturligt for Holger at tage Roland Garros (French Open, red.) med Patrick, da han har været med i de indledende grusturneringer – undtaget München, som Lapo Becherini (fysisk træner, red) og jeg tog alene. Lars har været med på beskeder og telefon undervejs, siger Aneke Rune til BT.

- Der er noget galt

Senest var Lars Christensen fraværende under ATP 1000-turneringen i Rom, hvor Holger Rune tabte i finalen i russiske Daniil Medvedev.

TV 2 Sport tennisekspert Peter Bastiansen ser det som den rigtige beslutning, at Patrick Mouratoglou kører videre på sidelinjen.

- Det giver mening, at det igen er Patrick Mouratoglou, der er med i Paris, da han også havde de andre grusturneringerne i Monte Carlo, Madrid og Rom. Og nu er det så kulminationen i Paris. Der havde været mærkeligt, hvis Lars var dukket op, fordi nu har Mouratoglo haft hele denne periode, siger Bastiansen.

- Det undrede mig, at udmeldingen var, at Lars Christensen skulle være med i Rom, men så ikke var det. Men nu er det naturligt, at Patrick Mouratoglou er med på det hele. Men jeg mener jo, at de begge kan give noget forskelligt til Holger Rune. Den ene er en tennisnørd og virkelig går ind i spillet, mens den anden har international erfaring.

Peter Bastiansen mener dog stadigvæk, at der må være sket et eller andet i samarbejdet.

- De er splittet op, efter de jo havde den amerikanske rundtur sammen, mens de også begge var der i oktober og november, hvor Holger Rune virkelig tog fart med gevinsten i Paris. De har vist, at kombinationen fungerer godt.

Inden turneringen i Rom oplyste Aneke Rune til TV 2 Sport, at der ikke er tale om et permanent trænerskifte, men at det har handlet om at fordele ressourcerne.