Tennis

- Det er kæmpestort, siger ekspert

Clara Tauson er med i French Open for tredje gang i karrieren.

En lang tørke af manglende deltagelse til de største turneringer i tennissporten har fået sin afslutning for Clara Tauson.

Den 20-årige dansker skulle bruge en sejr over svenske Mirjam Bjorklund i den afgørende kvalifikationskamp til French Open – og det fik hun efter tre sæt.

TV 2 Sports tennisekspert Peter Bastiansen er begejstret over, hvordan Tauson bookede billet til den franske Grand Slam.

- Clara spiller en super kamp. Hun har tidligere vist svagheder i lange kampe, men i dag viste hun ingen svagheder. Hun viste også stor mental styrke efter at tabe andet sæt, som hun ellers i lang tid så ud til at vinde. I tredje sæt rejste hun sig og spillede med masser af overskud og power. Det var opløftende ting, vi så fra Tausons ketsjer i dag, siger Peter Bastiansen.

Lovende muligheder

Eksperten fortæller videre, at det er en enorm sejr for Tauson at kvalificere sig til French Open, hvor hun tidligere har vist gode takter.

- Det er kæmpestort for Clara. Hun har i lang tid spillet på ITF-niveau og i WTA 250-turneringer. Det er en stor bedrift at stå i en Grand Slam-turnering. Og så er det endda en turnering, hun har gode erfaringer med. Gruset passer godt til hendes spil, mens det selvfølgelig også er en stor økonomisk gevinst at kvalificere sig til så stor en turnering, siger eksperten.

Det er stadig uvist, hvem Tauson møder i første runde af turneringen. Peter Bastiansen tror på, at Tauson kan tage en sejr eller to, hvis hun har heldet med sig i lodtrækningen.

- Hun kommer ind til turneringen med en masse selvtillid. Får hun en god lodtrækning, kan hun godt vinde et par kampe i Paris. Det er jeg sikker på, siger eksperten.

Det er tredje gang, Tauson er at finde i French Open. De to foregående gange er hun røget ud i anden runde.

Også Holger Rune er med i den prestigefulde turnering.