Tennis

- Jeg hører til her, siger Tauson

20-årige Clara Tauson deltager ved French Open for tredje gang i karrieren.

Clara Tauson er tilbage i Grand Slam-sammenhæng efter en marathonkamp i tredje og sidste kvalifikationskamp fredag eftermiddag.

Her besejrede Tauson svenske Mirjam Bjorklund i tre sæt, og den danske tennisstjerne jubler over at være tilbage på øverste hylde.

- Det føles godt. Jeg har ikke været i en Grand Slam siden US Open, så det er dejligt at være tilbage. Nu håber vi bare på en god lodtrækning.

- Jeg ved, at jeg hører til her, og hvis jeg får en dårlig lodtrækning, ved jeg, at jeg kan spille godt. Jeg er er glad for at have vundet tre kampe i træk på grus mod gode spillere, så det er altid dejligt. Men nu ser vi kun fremad, fortæller Tauson umiddelbart efter sejren.

"Jeg er lavet til det her"

Kampen varede i mere end to og en halv time, og med yderligere to sejre i bagagen har Tauson brugt godt med kræfter i disse dage.

Hovedturneringen starter på søndag, men hvis heldet er med danskeren, får hun lidt længere tid til at restituere, såfremt hun først træder ind i turneringen i næste uge.

- Jeg har det fint, men jeg er selvfølgelig lidt træt og sulten. Jeg er lavet til at spille de her kampe, og det skal jeg også kunne, hvis jeg vil spille mod de bedste spillere. Så ingen problemer der.

- Jeg ser bare frem til at spille en god første runde efter et par dages pause, siger Tauson.

Lodtrækningen vil afgøre, hvem Tauson løber ind i i første runde. Holger Rune, den anden dansker ved den fransk Grand Slam, kender allerede sin modstander.

Han møder Christopher Eubanks enten mandag eller tirsdag, og den kamp kan du se direkte på TV 2 Play.