Stort fremskridt for Tauson – nu venter afgørende kval-finale

Clara Tauson er tæt på at spille sig ind i hovedturneringen i French Open, men først venter der svensk modstand.

Det vil være en stor oprejsning efter en svær periode for Clara Tauson.

Den 20-årige dansker er nemlig kun én kamp fra at spille sig ind i hovedturneringen i French Open. Tauson har vundet to kampe i kvalifikationen og mangler nu ”kun” at besejre den 24-årige svensker Mirjam Bjorklund, der er nummer 159 i verden, i kvalifikationsfinalen.

Kan hun komme ind i hovedturneringen i Paris, så er der mange store muligheder

Tine Scheuer-Larsen, tennisekspert TV 2 Sport

TV 2 Sports tennisekspert Tine Scheuer-Larsen er ”meget positiv” inden kampen.

- Jeg synes, hun har ramt den godt. Især onsdag mod Petra Marčinko spillede hun stærkt. Det har været en meget hård vej tilbage for Clara, så det glæder mig utrolig meget, at hun står i det rette miljø nu. Så jeg håber virkelig, at hun kan vinde, så der kan komme to danskeren med til hovedturneringen, siger TV 2 Sports ekspert.

- Det her er et lille hak, vi kan sætte - at hun er kommet et stort skridt videre. Jeg er slet ikke i tvivl om, at Clara kommer tilbage helt oppe i toppen. Altså hun kan slå alle spillere, men hun mangler det her med at kunne levere uge efter uge.

Holger Rune er allerede med i herrernes hovedturnering.

Tauson skal bruge point

Clara Tauson er nummer 126 i verden, og hun er røget ned ad ranglisten efter en længere periode med skader.

Det betyder, at hun skal spille kvalifikationer for at komme ind i de fleste store turneringer. Men kommer hun for alvor i gang, er det en stor fordel for hende, siger eksperter.

- Kan hun komme ind i hovedturneringen i Paris, er der mange store muligheder, og så kan hun få nogle rigtig gode point - for det er det, hun skal have ind på kontoen lige nu, så hun kan gå direkte ind i nogle af turneringerne, siger Tine Sheuer-Larsen.

Tauson var ikke med ved Australian Open tidligere i år, så hvis hun ender med at indløse billet til French Open, bliver det hendes første Grand Slam-deltagelse siden US Open for ni måneder siden.

Clara Tauson har deltaget i hovedturneringen i Paris to gange. I både 2020 og 2021 røg hun ud i anden runde.

Du kan følge Clara Tausons kvalifikationsfinale i livebloggen på sport.tv2.dk.