Tauson er klar til French Open

Clara Tauson er lige nu placeret som nummer 126 på singleranglisten efter længerevarende skadesproblemer og svingende resultater.

Holger Rune bliver ikke det eneste danske islæt i hovedturneringen i French Open.

Det ligger fast, efter at Clara Tauson fredag eftermiddag vandt den afgørende kvalifikationskamp mod svenske Mirjam Bjorklund i tre sæt.

Specielt i tredje og afgørende sæt var Bjorklund hæmmet af store rygsmerter, hvorfor hun undervejs også måtte tage en medical timeout.

Clara Tauson 2 - 1 Mirjam Bjorklund

  • 1. sæt: 7-5
  • 2. sæt: 6-7
  • 3. sæt: 6-2

20-årige Tausons kommende modstander i første runde af hovedturnerignen er endnu ukendt.

To gange tidligere i karrieren har Tauson deltaget ved French Open open. Det var tilbage i 2020 og 2021, hvor hun begge gange røg ud i anden runde.

Tidligere i karrieren har den unge dansker været oppe som nummer 33 i verden, men nu er hun altså nede som nummer 126.

Sådan forløb kampen ifølge Ritzau:

Gennem hele opgøret fredag havde danskeren dog problemer med sine server, og det kostede mange servegennembrud.

Det skete første gang til 2-3, men Tauson slog straks tilbage med et break den anden vej, og trods fortsatte problemer i egen serv, holdt hun fast, tog et break mere og kunne serve sættet hjem foran 5-3.

Men igen svigtede serven, og med sin sjette dobbeltfejl i sættet forærede hun praktisk talt svenskeren en livline.

Det var danskeren, som styrede spillet, men Björklund satte en stærk defensiv op og ventede tålmodigt på, at Tauson forivrede sig.

Højere niveau gjorde forskel

Taktikken virkede langt hen af vejen, men Tausons højere niveau blev alligevel udslagsgivende, da hun brød til 7-5 og tog sættet.

Hun kom skævt fra land i andet sæt, da hun blev brudt med det samme, men fra 1-3 fik Tauson fat igen.

Danskeren bragte sig på 4-3 og havde svenskeren nede i sækken med to breakbolde for 5-3.

Björklund fik dog afværget, og efter to brud mere, skulle sættet afgøres i tiebreak, hvor flere store danske fejl gav svensk sætsejr.

Den lange kamp begyndte dog at sætte sig hos især svenskeren, og nede 1-3 i afgørende sæt, måtte hun have behandling i ryggen.

Hun var tydeligt i problemer, og det gav Clara Tauson det overskud, der skulle til for at få afgjort kampen. Fra 3-2 tog danskeren tre partier på stribe og billetten til hovedturneringen.