Tauson har stor fordel, mener ekspert

Danmarks bedste kvindelige tennisspiller er klar til hovedturneringen i French Open. Det er hun efter tre kvalifikationskampe.

Clara Tauson skal i aktion ved French Open søndag eftermiddag.

Her står den 20-årige dansker over for Aliaksandra Sasnovich, der er direkte kvalificeret til turneringen – modsat Tauson.

For mens den belarusiske modstander endnu mangler at komme i kamp på Roland Garros-anlægget, har Tauson vundet tre kvalifikationskampe denne uge. Dét giver danskeren en fordel, mener TV 2 Sports tennisekspert Peter Bastiansen.

- Hun har været på anlægget i fem dage. Hun har trænet og spillet kampe, har fået en ny træner og er i gang med at finde ud af, hvad hendes nye spillestil skal være. Det er en kæmpe fordel.

Det nye samarbejde giver tro på tingene

Tauson har først lige taget hul på samarbejdet med den nye træner, Carlos Martinez. Han har trænet flere store navne gennem tiden, og spanieren har en rutine, som Bastiansen fremhæver.

- Martinez' erfaring og kombinationen af Clara på topniveau med en ny træner … dét tror jeg også kan være en stor fordel i kampen mod Sasnovich.

Selv er Tauson også positiv over for det nye samarbejde med Martinez.

- Han er meget krævende, og det har jeg brug for lige nu. Jeg har brug for én, der siger til mig, at jeg skal løbe og spille alle bolde. Og det synes jeg, at jeg gør.

- Alle tennisspillere har brug for en træner, og jeg fandt ham, så det fungerer godt lige nu. Jeg er meget glad for det, fortæller hun til TV 2 Sport.

Efter sikre sejre i de to første kvalifikationskampe måtte Tauson ud i en godt tre timer lang dyst mod svenske Mirjam Björklund fredag eftermiddag.

Her vandt Tauson med cifrene 7-5, 6-7, 6-2.

Store forhåbninger til Tauson

De nye takter fra Tauson-lejren giver lyst til at tro og håbe på en god Grand Slam-turnering i Paris, mener Peter Bastiansen.

- Hun har været gennem en hård periode og kæmpet med sig selv, skader og den mentale tilgang. Men jeg synes virkelig, at hun gennem kvalifikationskampene, og særligt kvalifikationsfinalen mod Björklund, ser rigtig stærk ud – både fysisk og mentalt. Det vigtigste er, at hun er skadefri. Så der er store forhåbninger for hende mod Sasnovich.

- Når Clara spiller på sit topniveau, så er hun klart bedre end Sasnovich. Den hælder over til Tauson, i måden hun spiller på i forhold til Sasnovich, men det er fifty-fifty, om Clara vinder, tilføjer eksperten.

Clara Tauson har én gang før mødt Sasnovich, der ligger nummer 50 i verden. Her trak danskeren sig med en skade.

Nu mødes de så i første runde ved den store turnering. Opgøret spilles på bane otte og forventes at gå i gang mellem klokken 15 og 16 søndag.