Forarget forbund kræver Djokovic straffet

Novak Djokovic skrev "Kosovo er hjertet af Serbien. Stop volden" på kameralinsen efter mandagens sejr.

Den serbiske tennisstjerne Novak Djokovic skulle ikke have luftet sin politiske holdning efter sin sejr i første runde af French Open.

I hvert fald ikke hvis det står til Kosovos Tennisforbund, der vil have stjernen straffet.

- Den serbiske tennisspiller Novak Djokovic fortsætter med sin nationalistiske og chauvinistiske opførsel gennem provokationer mod staten Kosovo.

- Forbundet anmoder om, at Djokovic straffes af ATP Tour, Det Internationale Tennisforbund og Roland-Garros (French Open, red.), skriver forbundet på Facebook.

Det Franske Tennisforbund (FTT) meddeler på Twitter, at der ikke er nogle Grand Slam-regler for, hvad man må skrive og ikke skrive. Derudover vil de ikke gøre mere ved sagen.

Serbien anerkender ikke staten Kosovo

Hele forargelsen bunder i det, Djokovic skrev på kameralinsen efter mandagens sejr: "Kosovo er hjertet af Serbien. Stop volden".

Med disse ord mener Kosovos Tennisforbund, at han viser, at han ikke anerkender Kosovo som en selvstændig stat, selvom landet erklærede sin uafhængighed i 2008.

En uafhængighed, Serbien ikke anerkender.

Djokovic ville gøre det igen

Eventuel kritik preller dog af på Djokovic, lod han folk forstå efter sejren over Aleksandar Kovacevic.

- Jeg hører, at jeg får megen kritik på sociale medier. Jeg ved ikke, om nogle vil straffe mig, men jeg ville gøre det igen. Jeg er imod krig og konflikt af alle slags, sagde han mandag.

De seneste dage har der været uroligheder i den nordlige del af landet, efter at der er blevet indsat kosovoske borgmestre i kommuner med serbisk befolkningsflertal.

Omkring 25 NATO-soldater fra en fredsbevarende styrke er blandt andet meldt såret i optøjerne.