Holger Rune sendt ud af French Open med et brag

Holger Rune havde store problemer mod Casper Ruud, selvom danskeren forsøgte at lave comebacket.

Han leverede et rigtig godt tredje sæt.

Men ellers var der ikke meget, der gik Holger Runes vej, da han mødte norske Casper Ruud i kvartfinalen i French Open.

Danskerens spil var præget af mange uprovokerede fejl, og han endte med at lave hele 47, og det blev udslagsgivende for kampen.

Holger Rune 1 - 3 Casper Ruud

  • Første sæt: 1-6
  • Andet sæt: 2-6
  • Tredje sæt: 6-3
  • Fjerde sæt: 3-6

Casper Ruud er nu klar til semifinalen, hvor han skal møde tyske Alexander Zverev.

Sådan forløb kampen

/Ritzau

Det sjette møde mellem de to understregede igen, at Rune er en mere spektakulær tennisspiller, men Ruud er den klart mest stabile. Det blev afgørende, og Rune har stadig kun slået Ruud én gang.

Første sæt var noget af det værste, man længe har set fra Rune. Han havde slet ingen timing og lavede så store mængder fejl, at han var ukendelig. Ruud skulle blot holde boldene i gang og vente på en ny dansk fejl.

Rune havde ellers chancen for at få en drømmestart med to breakbolde i første parti ved 15-40, men derfra vandt Ruud de næste 11 bolde.

Mange bolde slog Rune langt ud. Fem dobbeltfejl præsterede han på tre partier og 18 uprovokerede fejl i første sæt, der sluttede 1-6 på 26 minutter.

Den danske tennisstjerne har det svært, men han vinder et parti og forlænger andet sæt. Video: TV 2 Sport

Problemerne fortsatte

Det blev ikke bedre i andet sæt. Rune lagde ud med to dobbeltfejl og blev brudt til 0-1, da han sendte en oplagt smash i nettet.

Rune slog sporadisk flotte vindere, men han formåede ikke at ramme et kontinuerligt niveau. Ruud viste derimod, at han kan mere end at løbe solen sort ved baglinjen. Efter godt en time havde Ruud også vundet andet sæt.

Da Ruud i tredje sæts første parti havde chancen for at bryde, var det tæt på game over, men Rune holdt serv og skreg sin jubel ud.

Det var sidste udkald, og pludselig gav Runes alt eller intet-tennis pote. Danskeren brød til 2-0, og stort set alle tilskuere på Court Philippe-Chatrier - undtagen de norske - jublede. De ville have mere tennis.

Rune var som genfødt, hamrede vindere afsted og snuppede sættet 6-3 efter et nervøst sidste parti.

Ruud kom ovenpå igen

Ruud genstartede fra fjerde sæts begyndelse. Runes topniveau var stadig højere, men det var Ruuds bundniveau også, og det gav overhånden og et servegennembrud til 2-1.

Stille og roligt løber nordmanden frem til nettet og skyder bolden modsat Rune. Video: TV 2 Sport

Rune havde muligheder for at bryde tilbage i partiet efter, men da det ikke lykkedes, kunne nordmanden køre sejren hjem ved at holde serv derfra.

Rune overlevede to matchbolde i egen serv ved 2-5, men efterfølgende servede Ruud sejren hjem på sin i alt femte matchbold.

Den 20-årige dansker skal nu sunde sig, før han kan kigge frem mod den korte græssæson, der kulminerer med Wimbledon fra 3. juli.