- Jeg havde det ikke godt, siger Rune om elendig start

Holger Rune ærgrer sig over den katastrofale start, han fik i onsdagens French Open-brag mod Casper Ruud.

For andet år i træk blev kvartfinalen endestationen for Holger Rune i French Open, og for andet år i træk var det efter et nederlag til norske Casper Ruud.

Den 20-årige dansker havde knap fået grus under fødderne, før han var bagud med 0-2 i sæt, og selvom han kom tilbage i tredje sæt, viste opgaven sig at være for stor.

- Jeg startede virkelig, virkelig skidt. Jeg fandt slet ikke mit niveau i de to første sæt.

- Jeg havde det ikke godt, og jeg spillede ikke godt, men sådan er livet en gang imellem. Man kan ikke altid spille sit bedste. Jeg prøvede alt, hvad jeg kunne for at få noget rytme og komme tilbage, siger Holger Rune på pressemødet.

I de to første sæt lavede Holger Rune ikke færre end 30 uprovokerede fejl. På den anden side af nettet var antallet det halve.

Kom godt tilbage, men forgæves

Danskeren, der er nummer seks i verden, viste stor mental styrke og kom tilbage i tredje sæt.

Også i fjerde sæt var Rune godt med, men et tidligt break til Casper Ruud blev afgørende for udfaldet af kampen.

- Jeg prøvede at sætte ham under pres, men det er for dyrt at komme bagud med to sæt. Jeg var der ikke i de første to sæt, og det er der ikke råd til, når man møder Casper eller andre topspillere, siger Rune.

Holger Rune har nu mødt Casper Ruud seks gange, og kun i et enkelt tilfælde er det endt med dansk sejr.

Mens nordmanden nu kan rette øjnene mod fredagens semifinale, kan Holger Rune nu frem til en uges ferie, inden græssæsonen begynder med Wimbledon som kulmination 3. juli.

- Det er hårdt, men man er nødt til at lære af det og komme stærkere tilbage, for der venter endnu en Grand Slam lige rundt om hjørnet.