Løchte tror på Rune: - Hul på bylden var vigtig

Frederik Løchte er imponeret over, at Holger Rune vandt ottendedelsfinale, når han ikke ramte dagen bedre.

Se Holger Runes kampe ved French Open på TV 2 Play.

Holger Rune skal onsdag aften spille kvartfinale i French Open mod Casper Ruud, hvor danskeren skal forsøge at revanchere sig for sidste års kvartfinalenederlag til nordmanden samme sted.

Ruud vandt de fire første indbyrdes møder med Rune, men i maj fik Rune endelig krammet på Ruud og vandt 6-7, 6-4, 6-2 efter at have været bagud med 2-4 i andet sæt.

Den kamp kan få stor positiv betydning for Rune onsdag, vurderer Danmarks Davis Cup-kaptajn, Frederik Løchte Nielsen, der er på Roland Garros-anlægget som træner for juniorspilleren Rebecca Munk Mortensen.

- Det bliver en meget spændende kamp. Der var en kamp for nylig, hvor han fik krammet på ham for første gang, og det, tror jeg, var vigtigt efter en hård kamp, hvor han ellers var nede og på vej ud.

- Jeg tror, det var vigtigt at få hul på bylden. Ruud er rimelig meget den samme type som Cerundolo spillemæssigt, og som, jeg tror, ligger udmærket til Holger, så jeg er optimist, lyder det fra Frederik Løchte Nielsen.

Har aldrig spillet bedre

Han var imponeret over, at Rune kunne komme tilbage og vinde sin ottendedelsfinale over Francisco Cerundolo på en dag, hvor danskeren måske ikke ramte topniveau.

- Det var imponerede, at han vandt, for jeg har set ham spille bedre. Han måtte grave dybt. Men når han spiller på de tangenter, han har, er der ikke mange, der kan følge med.

- Brad Gilbert (tidligere topspiller fra USA, red.) kaldte det "winning ugly" (at vinde grimt, red.). Jeg bed mærke i, at han vandt og kom igennem fem sæt. Men det er meget, meget nemmere at vinde, når du spiller godt, påpeger Løchte.

Han minder om, at det ikke kan være "festfyrværkeri og champagne", hver gang Rune spiller.

- Når du spiller grand slams, har du ikke syv kampe, hvor du bare dominerer fra start til slut, så det gælder om at finde ud af, hvordan man kan vinde de kampe, hvor det ikke lige kører. Derfor så jeg det som en ekstremt positiv sejr.

Løchte var imponeret over Runes attitude i femte sæt, ikke mindst i den afgørende match-tiebreak.

- Han var modig og gik meget til nettet, og han accepterede, at han var bagud meget af vejen. Han viste en mega god attitude, da det var allersværest, siger Løchte.

Runes brag mod Ruud begynder omkring klokken 20.30.

Se Holger Runes kampe ved French Open på TV 2 Play.