- Det er vanvittigt, siger ekspert om Djokovic-triumf

Serberen er nu én Grand Slam-sejr fra at blive den mest vindende nogensinde.

Søndag nat sikrede Novak Djokovic sig endnu en pokal til sit bugnefulde trofæskab.

Den 36-årige serber nedkæmpede russiske Daniil Medvedev i tre sæt i US Open-finalen.

Sejren er Djokovics 24. af slagsen i Grand Slam-sammenhæng, og ifølge TV 2 Sports tennisekspert Michael Tauson får den rekord lov til at stå i mange år.

- Det er vanvittigt. Jeg kan slet ikke se, hvordan nogen i moderne tennis kan true så mange Grand Slam-sejre på nogen som helst måde. Ikke nok med det, så har han også vundet 39 finaler på niveauet lige under Grand Slam.

- Det, der driver Djokovic, er historieskrivning. Og det skriver han næsten hver dag i øjeblikket, fortæller eksperten.

Sejren sender samtidig Djokovic op som nummer et i verden.

Udpeger næste mål

Med sin sejr i French Open tidligere på året gik Djokovic forbi Rafael Nadal og blev den mest vindende herre med 23 sejre i Grand Slam.

Nu har han vundet 24 – lige så mange som Margaret Court, der vandt sine Grand Slam-titler i damesingle fra 1960 til 1973.

Hvad kan Djokovic bruge endnu en Grand Slam-sejr til?

- Det er selvfølgelig historieskrivningen, mens han også vil gøre det så svært som muligt for fremtidens stjerner at slå rekorden. Det, tror jeg, betyder rigtig meget for ham. Nu vil han sikkert gå efter endnu en Slam-sejr, da det vil gøre ham til den mest vindende på tværs af køn, fortæller Michael Tauson.

Samtidig lurer OL i horisonten. En af få turneringer, hvor Djokovic stadig har til gode at slutte øverst på podiet.

- Vi kan godt forvente et stort 2024 fra Djokovic. Der er som bekendt OL i Paris, og netop OL-guldet mangler Djokovic for nærmest at fuldende sit trofæskab.

Djokovic har vundet hele tre Grand Slams i løbet af sæsonen. Foruden French Open og US Open vandt han også Australian Open tilbage i januar.