Halep får fire års karantæne

Tennisstjernen Simona Halep er idømt fire års karantæne for dopingforseelser.

Simona Halep er udelukket fra tennissporten i fire år på grund af dopingovertrædelser.

Det oplyser International Tennis Integrity Agency (ITIA) på sin hjemmeside.

31-årige Halep var anklaget for to forskellige brud på antidopingreglerne.

Det ene drejede sig om en dopingprøve, der indeholdt spor af roxadustat, der er på listen over forbudte stoffer. Det andet var uregelmæssigheder i hendes blodpas.

ITIA kender Halep skyldig i begge punkter. Dermed fastslår integritetsenheden, at de uregelmæssige blodværdier skyldtes doping.

Det er lidt af en bombe, efter hendes træner Patrick Mouratoglou støttede hende tidligere på sommeren.

- Jeg ved, at hun IKKE på nogen måde NOGENSINDE ville gøre noget, der ikke var tilladt, skrev han blandt andet på Instagram. Her blandede han sig i sagen, fordi han følte, at behandlingen af Halep har været uretfærdig.

51 blodprøver

Hun afgav den positive dopingprøve i forbindelse med US Open sidste år og blev midlertidigt suspenderet fra 7. oktober.

Roxadustat stimulerer kroppens produktion af røde blodlegemer. Halep har hele tiden nægtet sig skyldig og har forklaret forekomsten af stoffet i hendes dopingprøve med, at hun havde indtaget et kontamineret kosttilskud.

- Tribunalet accepterer Haleps argument, men slår fast, at den mængde, som spilleren indtog, ikke kunne have resulteret i den koncentration af roxadustat, der blev fundet i den positive prøve, lyder det fra ITIA.

Uregelmæssighederne i Haleps blodværdier er blevet opdaget gennem en analyse af 51 blodprøver. Tallene er efterfølgende blev vurderet af eksperter i et uafhængigt nævn kaldet Athlete Passport Management Unit (APMU).

- Tribunalet har ingen grund til at tvivle på den enstemmige "stærke holdning", som hver af de tre uafhængige eksperter nåede frem til, at "sandsynlig doping" var forklaringen på uregelmæssighederne i Haleps profil, skriver integritetsenheden.

Simona Halep var nummer et på kvindernes verdensrangliste i 64 uger mellem 2017 og 2019. Hun vandt French Open i 2018 og Wimbledon året efter.