Rune har fået styr på fysikken

Danskeren har haft det svært på tennisbanen siden Wimbledon.

Det har ikke kørt for Holger Rune de seneste par turneringer, han har deltaget i.

Ved ATP 1000-turneringen i Cincinatti måtte danskeren trække sig undervejs, da hans ryg spillede ham et puds. Men nu er der bedring at spore.

- Jeg har fået styr på kroppen. Jeg har fået trænet godt på banen, men mest af alt har jeg lagt flere banetimer, end jeg har gjort normalt. Jeg har fået mere rytme i mine slag og har arbejdet mere teknisk, siger han til TV 2 Sport og fortsætter:

- Jeg har kørt meget fysisk (træning, red.) de seneste par måneder, så det er ikke det, jeg halter på. Det er mere med at få en masse slag ind og en masse selvtillid på banen.

Har ryggen og fysikken det okay?

- Det står godt til, og der er ingen problemer. Det er dejligt. Fysisk føler jeg mig ikke smadret eller noget som helst. Jeg føler, at jeg er udmærket tilpas.

Holger Runes sidste turneringskamp var ved US Open, hvor han røg ud i første runde til Roberto Carballes Baena.

- Det er dejligt at være tilbage

Hvor Rune har spillet rigtig, rigtig mange kampe i det store udland, er han nu klar til at spille på dansk jord.

Og det gør ikke den 20-årige noget som helst.

- Det er dejligt at være tilbage igen og få trænet lidt. Det er længe siden. Den seneste gang var også til Davis Cup. Jeg har nydt den sidste uge og har fået trænet en hel masse. Jeg har fået slappet af og hygget mig med familien, så det er dejligt at være tilbage.

Danskerens næste opgave er ved Davis Cup, hvor Danmark møder Brasilien.

Med en sejr over Brasilien vil Danmark i begyndelsen af 2024 være klar til en playoff-kamp om at deltage blandt verdens 16 bedste nationer i Davis Cup Finals senere i 2024.

Kampene mod Brasilien bliver spillet i Royal Stage i Hillerød henover weekenden.