Bekymrende billede tegner sig om Tausons trænersituation, mener ekspert

Danskeren har stoppet samarbejdet med sin træner Carlos Martinez.

Clara Tauson skal på udkig efter en ny træner.

Det står klart, efter samarbejdet med den profilerede træner Carlos Martinez er ophørt.

Ifølge TV 2 Sports tennisekspert Peter Bastiansen var matchet mellem parterne ikke det rette.

- Der er flere faktorer i det. Martinez er en dygtig træner, men setuppet har ikke fungeret. Tauson har måttet bruge meget tid i Barcelona og pendle frem og tilbage til Martinez' akademi. Det har ikke fungeret. Det er mere pakken end træneren, hun har været utilfreds med, fortæller Peter Bastiansen.

Tauson har haft en stor rotation i hendes trænere over de seneste år.

- Det kan være svært at få en udenlandsk træner ind, og parterne ikke kender hinanden. Kanterne skal slibes ned. Det kan nemt ende i hat og briller, og det er sket et par gange i Tausons tilfælde. Ligesom Holger har hun behov for at finde en, der skal have ansvaret for hendes udvikling. En hun stoler på, og en der skal give det sidste skub op i top-50 i verden.

Er det bekymrende?

- Ja, Tauson er en sød person, men hun kan have et voldsomt temperament, og det gør, at hun ikke altid er lige nem at arbejde sammen med. Temperamentet skal man have som eliteudøver. Men det er bekymrende, at der er så mange trænere, der har så forskellige opfattelser af, hvad Tauson skal som tennisspiller.

Skal dele træner med Rune

Tausons næste opgave er et par mindre turneringer i Kina i de kommende uger. Her er det ifølge TV 2 Sports oplysninger planen, at Holger Runes træner, Lars Christensen, skal hjælpe Tauson.

Dét ser Peter Bastiansen som en god midlertidig løsning.

- Det er det eneste rigtige. Tauson var rigtig glad for samarbejdet med Lars Christensen under Hopman Cup. Det er et bekendtskab, som virker og har virket i rigtig mange ĂĄr.

Rune-lejren meldte forleden ud, at Lars Christensen fortsætter som Runes eneste træner.

- Jeg tror, at Tauson er glad på Runes vegne over, at han fortsætter med Lars Christensen. Omvendt tror jeg, at Tauson kunne have ønsket sig at 'overtage' Christensen fra Rune, fortæller Peter Bastiansen.

20-årige Tauson ligger lige nu nummer 77 i verden. Hun har tidligere været oppe som nummer 33.