- Umuligt at komme tilbage, siger ekspert om dopingdømte Halep

Den dobbelte Grand Slam-vinder står til fire års karantæne fra tennissporten efter brud på dopingregler.

Simona Halep kan meget vel have spillet sin sidste tenniskamp pĂĄ topplan.

Det vurderer TV 2 Sports tennisekspert Peter Bastiansen.

Hun er en fantastisk tennisspiller og en kæmpe stjerne

TV 2 Sports tennisekspert Peter Bastiansen om Simona Halep

Den tidligere verdensetter blev tirsdag idømt fire års karantæne fra sporten efter at have forbudt sig med dopingreglerne.

- Bliver dommen stadfæstet, så kommer hun ikke tilbage. Hun er 31 år gammel nu, og det vil være umuligt for hende at komme tilbage efter fire års pause, fortæller Peter Bastiansen.

Halep har gennem hele sagen bedyret sin uskyld, og det gør hun fortsat. I et opslag på Instagram skriver rumæneren, at hun har tænkt sig at fortsætte sin tennistræning, og at hun vil efterprøve sagen ved Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

Ingen udsigt til strafnedsættelse

Peter Bastiansen forstår, hvorfor Halep nægter sig skyldig i sagen. Men at straffen skulle blive omstødt, ser han som ganske usandsynligt.

- Jeg tror ikke på, at hun får en mildere straf. Inden for tennissporten har jeg ikke tidligere set, at man har givet en mildere straf. Det er for at statuere et eksempel. Halep har intet at tabe, så derfor går hun selvfølgelig til CAS.

Skulle karantænen blive kortere, forventer eksperten ikke, at Halep kommer til at vælte sig i wildcards fra de store turneringer.

- Wozniacki har fået en masse wildcards efter sit comeback. Den store forskel er selvfølgelig, at Wozniacki har født to børn, og det er jo en noget bedre historie end Halep, der er dømt for en regelovertrædelse, siger Peter Bastiansen.

Forløbet i Haleps dopingsag

  • 7. oktober sidste ĂĄr suspenderes Halep. En dopingprøve fra US Open to mĂĄneder tidligere indeholdt det ulovlige stof roxadutsat. Hun bedyrer sin uskyld.
  • I maj i ĂĄr følger en ny anklage. Hun anklages for uregelmæssigheder i sit biologiske pas.
  • Tirsdag 12. september udelukker tennissportens integritetsenhed Halep i fire ĂĄr, da rumæneren kendes skyldig i begge dopingforseelser.

Det ulovlige stof roxadustat blev fundet i Haleps dopingprøve under sidste års US Open. Dengang blev hun suspenderet fra sporten, mens den endelige afgørelse har ladet vente på sig – til stor frustration hos Halep.

- Sagen er trukket i langdrag. Underligt, der er gået så lang tid, før karantænen er blevet idømt. Imens har Halep gået rundt i uvished, siger Peter Bastiansen.

- En fantastisk tennisspiller

Rumæneren, der var nummer et på kvindernes verdensrangliste i 64 uger, har tidligere imponeret Peter Bastiansen stort.

- Hun er en fantastisk tennisspiller og en kæmpe stjerne, der i en periode var verdens bedste. I en periode lå hun i toppen, men manglede ligesom Caroline Wozniacki at vinde Grand Slams, men sejrene kom senere, siger eksperten.

Halep vandt French Open i 2018 og Wimbledon ĂĄret efter.