Tauson videre i Kina efter gyser af en tiebreak

Clara Tauson har stadig ikke tabt til tjekkiske Linda Fruhvirtová.

Danske Clara Tauson var suveræn i første sæt, men i andet sæt fik hun gummiarm. Alligevel lykkedes det dog Tauson at besejre Linda Fruhvirtová i to sæt.

Dermed er Clara Tauson videre til anden runde i WTA 250-turneringen i Guangzhou i Kina. Her venter enten kinesiske Xiaodi You eller Yulia Putintseva fra Kasakhstan.

Clara Tauson - Linda Fruhvirtová (6)

  • 1. sæt: 6-2
  • 2. sæt: 7-6(8-6)

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Mandagens opgør startede meget lige, men Tauson fik hurtigt overtaget. Danskeren var bagud 1-2, men tog så fem partier i træk og sikrede første sæt.

I andet sæt kom Tauson på 3-1, blandt andet efter et rent servegennembrud, men 18-årige Fruhvirtová svarede tilbage og kom på 3-3.

Tauson brød igen til 4-3 og kunne serve sejren hjem ved stillingen 5-4, men hun kiksede forsøget, og i stedet endte sættet i tiebreak.

Her kom Tauson bagud med 4-6 og var nede med to sætbolde, men så spillede danskeren tre gode bolde i træk og kom foran 7-6.

På den efterfølgende matchbold slog den sjetteseedede tjekke bolden ud af banen.

Hjælp fra Runes træner

Der var ikke mange tilskuere på plads til kampen, men en af dem var Lars Christensen, der normalt er træner for Holger Rune.

Christensen hjalp Tauson under US Open og er nu også rejst med til Kina.

Kina er også Holger Runes næste destination, da han efter planen skal spille China Open i Beijing fra 28. september. Rune døjer dog aktuelt med en rygskade.