Federer drømmer om rekord-titel

16x9

Roger Federer håber langt om længe at tangere Sampras_rekord

Den scweiziske tennis-stjerne Roger Federer har skuffet de to seneste år ved Wimbledon. Men de kommende uger har han chancen igen, og han går efter at vinde sin syvende titel på græsset i London.

"En syvende (titel, red.) ville være overvældende. Det vil udligne Pete (Sampras, red.), som jeg synes ville være helt fantastisk. Jeg drømmer om den titel. Det benægter jeg ikke," siger han ifølge Reuters.

Amerikaneren Pete Sampras er den mest vindende på Wimbledon med syv titler mellem 1993 og 2000. Roger Federer har vundet seks gange mellem 2003 og 2009.

Skal være bedre end de to seneste år
De seneste to år har Federer dog skuffende måttet forlade turneringen tidligt efter nederlag til Thomas Berdych og Jo-Wilfried Tsonga, og det får nu schweizeren til at stramme op.

"Jeg vil gøre det bedre. Jeg er nødt til at gøre det bedre denne gang. Måske var de andre bare for gode. Måske var jeg ikke helt på toppen. Hvem ved, hvordan kombinationen var?"

"Men det er op til mig at gøre den forskel nu og tage det et skridt videre. Når jeg så er der, kan jeg forhåbentlig gå efter titlen," siger Federer.