Triatlon

Dansk toptriatlet taget for doping: Udelukket i fire år

Den danske triatlet Thomas Lawaetz er blevet udelukket i fire år, efter at han blev testet positiv under Ironman i København.

Thomas Lawaetz krydsede den 23. august 2015 stregen i Københavns Ironman som den bedste i sin aldersgruppe - 35-39 år.

Han var nummer et og byggede samtidig oven på flere års gode resultater som triatlet.

Men resultatet kom i hus med brug af ulovlige midler. Det skriver det internationale Ironman-forbund. 

Thomas Lawaetz blev den 10. december i år udelukket i fire år efter brug af EPO ved løbet i København. Han var testet positiv.

Danskeren, der tidligere har medvirket i TV 2-programmet ’De 7 bryllupper’, er en del af en større brødreflok, der alle igennem de seneste år har markeret sig som nogle af de bedste triatleter herhjemme.

Således har danskerne blandt andet kunne læse et portræt i Jyllands-Posten i 2013, hvor netop Thomas Lawaetz kunne fortælle om hemmeligheden bag brødrenes succes.

- Det ligger meget i, at vi presser hinanden. Nogen gange er vi fire eller tre til træning, men der er altid en at træne med. Og så rykker man sig hele tiden. Det er meget ’brødre’. Når vi sidder på en cykel, så skal vi køre om kap. Vi har skullet lære ikke at køre om kap, når man træner, lød det fra Thomas Lawaetz den gang.

Det er Anti-Doping Danmark, der har stået for testningen ved Ironman i København og den danske organisation, får da også et tak for deres arbejde i forbindelse med dopingsagen fra det internationale Ironman-forbund.

- Vores samarbejde med Anti-Doping Danmark er symbolet på den måde vi gerne vil samarbejde på. Hvis vi gerne vil være effektive over for dopingbekæmpelse, så er det præcis denne type af samarbejde, der er behov for i vores sport, lyder det fra Kate Mittelstadt, der er direktør for IRONMAN’s Anti-Doping Program.

Thomas Lawaetz er ikke professionel triatlet, og er til dagligt adm. direktør på Åreknudeklinikkerne.

Lars Peter Bloch er blevet forfremmet til førstepladsen i aldersgruppen, efter Thomas Lawaetz' dopingdom.  Han blev oprindeligt nummer to i løbet, men er ked af at vinde det på den  hermåde.

- Jeg var på dagen stolt over at slutte på anden pladsen efter en fyr som jeg betragtede som the real deal. Det smerter og gør ondt helt ind i hjertet både fordi jeg selv er blevet ført bag lyset men også at andre triatleter kunne tro at det er nødvendigt at køre på ulovlige stoffer for at være med i toppen af age-group-feltet . DET ER DET IKKE!!! Doping sucks!, skriver han på Facebook.