Triatlon

Triatlet om VM-sejr: Nægtede at sidde i kørestol resten af livet

Camilla Pedersen er lykkelig over søndagens VM-guld. Polfoto

Den danske triatlet vandt søndag guld ved VM på langdistance i Kina.

Bedriften er i sig selv imponerende, men fremstår helt utrolig, da det blot er et år siden, at danskeren var ude for en alvorlig ulykke og lå i koma i 19 dage. I morgen er det præcis et år siden, at hun vågnede og startede kampen for at vende tilbage til livet.

- Det er helt vildt mærkeligt, men jeg er super glad og super stolt over, at jeg er nået så langt, siger Camilla Pedersen til TV 2 Sporten.

- Kampen startede allerede da jeg vågnede, og de fortalte mig, at jeg skulle sidde i en kørestol i resten af mit liv, sagde jeg, at det skal jeg bare ikke. Jeg ville tilbage og være den gamle Camilla, så det var der, min kamp startede.

Kampen tilbage til verdenstoppen har dog ikke været en dans på roser.

- Det har været en hård kamp, og det er stadigvæk hårdt. Man finder ud af, hvad man kan og ikke kan, men man skal bare blive ved at kæmpe, selvom man har mange op- og nedture, fordi for enden af tunnelen er lyset, siger Camilla Pedersen.

Danskeren har vundet flere ironman-konkurrencer, og søndag klarede hun de fire km svømning, 120 km cykling og 20 km løb på fem timer, 43 minutter og 31 sekunder.

- Jeg er sindssygt glad. Det er lidt svært at forholde sig til. Jeg løb hele vejen og tænkte, det her er altså VM. Nu bliver du bare ved og holder hovedet koldt og koncentrerer dig, for der kan ske meget. Så da jeg endelig kom over stregen var jeg bare glad, siger Camilla Pedersen.

Der er dog ikke tid til at hvile på laurbærene. Næste mål for Camilla Pedersen er en ironman i Barcelona om to uger.

Camilla Pedersen

  • Navn: Camilla Pedersen
  • Kælenavn: Mille
  • Født: 8. juni 1983 i Esbjerg
  • Klub: Esbjerg Tri & Multisport
  • Bedste resultater: VM-guldvinder på langdistance 2014 EM-guldvinder på halv ironman 2013