Sport

Dansk toptriatlet går efter EM-guld i hjemby: - Det er realistisk

Michelle Vesterby går efter EM-guld på hjemmebane. Polfoto

Den danske elitetriatlet Michelle Vesterby har gulddrømme, selv om EM i Herning ikke afvikles på hendes favoritdistance.

I kraft af flere gode resultater de senere år har triatleten Michelle Vesterby for alvor slået sit navn fast i verdenstoppen.

Nu er hun klar til at gå efter endnu et stort resultat - og denne gang er det på hjemmebane, når Challenge Herning den 10. juni afvikler det officielle europamesterskab på mellemdistancen.

Michelle Vesterby

  • Første atlet i verden til at kvalificere sig til Ironman Hawaii 2017
  • Gik ud af 2016 med en 3. plads på verdensranglisten
  • Vandt Ironman Cozumel 2016 og placerede sig som nummer 6 i Ironman Hawaii samme år
  • Vandt KMD Ironman Copenhagen 2015 og placerede sig som nummer 4 i Ironman Hawaii samme år

- Det ligger så dybt i min DNA at gå efter en sejr, når jeg konkurrerer, og jeg mener bestemt, at det er realistisk. Jeg er allerede godt i gang med sæsonforberedelserne, og de foreløbige testresultater lover godt for sæsonen, siger Michelle Vesterby i en pressemeddelelse.

- Men jeg skal op imod en stor del af verdenseliten på netop denne distance, så jeg er meget bevidst om, at jeg kommer til at arbejde hårdt.

Mellemdistancen består af 1,9 km svømning, 90 km cykling og 21 km løb, og det er ikke Vesterbys favoritdistance. Normalt begår hun sig på den fulde Ironman-distance, men muligheden for at vise sig frem i hjembyen vil hun ikke gå glip af.

- Udsigten til at konkurrere på hjemmebane foran et lokalt publikum kan jeg ikke lade passere. Derfor har jeg besluttet mig for at stille op, selv om distancen ikke er min foretrukne, siger hun og påpeger, at timingen efter den nye distance bliver hendes største udfordring.

- Jeg skal arbejde med at bruge mine kræfter på en måde, som er optimalt for ruten. Jeg skal performere med større intensitet, men over kortere tid end jeg er vant til. Det ser jeg frem til, og jeg er sikker på, at jeg kan udvikle mig som triatlet ved udfordre mig selv på denne måde.

Michelle Vesterby er udtaget af Dansk Triathlon Forbund og skal således repræsentere Danmark i den rød-hvide trikot. Hendes varemærke på de internationale triatlonruter, den karakteristiske lyserøde trikot, skal derfor blive i sportstasken.

I oktober er hun dog tilbage i lyserødt, når det uofficielle og prestigefyldte verdensmesterskab på Hawaii løber af stablen. Her er det klare mål at komme på podiet.

- Jeg har været så tæt på både forrige og sidste år, hvor jeg sluttede på henholdsvis en fjerde- og en sjetteplads. Så nu skal det altså være, siger Michelle Vesterby.