Triatlon

Dansker vinder Ironman i København: Jeg kommer flyvende til VM

Michelle Vesterby vandt søndag KMD Ironman Copenhagen i overlegen stil, efter hun brugte 9 timer og 19 sekunder på at gennemføre løbet.

På forhånd havde Michelle Vesterby fortalt, at hun ville forsøge at tage føringen ved KMD Ironman Copenhagen fra start, og det holdte stik.

Den danske triatlet kom først op af vandet efter de indledende 3,8 kilometers svømning. Og ingen af rivalerne kunne besejre danskeren i stævnet i København, som også bød på 180 kilometers cykling samt et afsluttende maraton på omkring 42 kilometer.

- Jeg er bare så glad og lykkelig over at vinde på hjemmebane. Det er en helt unik fornemmelse. Publikum var fantastisk, og jeg har lyst til at løbe en omgang til. Selvom lårbasserne er trætte, så er kinderne mere trætte af at smile hele vejen rundt, fortalte en glad Michelle Vesterby til TV 2 SPORT, lige efter hun var løbet over målstregen.

Inden længe gælder det så sæsonens helt store mål - VM i triatlon på Hawaii. Og med sejren i KMD Ironman Copenhagen søndag, har Michelle Vesterby da også fået den perfekte optakt, før det hele går løs i midten af oktober.

- Dét, at vinde på hjemmebane er noget helt unikt og specielt. Jeg kunne ikke ønske mig et bedre scenarie, end det her. Jeg er virkelig glad, og nu kommer jeg flyvende til Hawaii.

Michelle Vesterby vandt søndag KMD Ironman Copenhagen i overlegen stil.

Ved VM på Hawaii håber Michelle Vesterby nu, at hun kan fortsætte succesen. Den danske triatlet går nemlig efter at komme på podiet.

- Hawaii er jo vores Super Bowl. Det er der, vi vil performe, for alle de bedste triatleter er der. Jeg er blevet nummer fire og nummer seks på Hawaii, og sidste år fik jeg også en dum tidsstraf, så der er ingen tvivl om, at jeg går efter, at blive den første danske kvinde på podiet på Hawaii, afslutter Michelle Vesterby.