Triatlon

Dansker vinder sølv ved VM i triatlon

Helle Frederiksen kom i mål som nummer to ved VM. Dansk Triatlon Forbund

Den danske triatlet Helle Frederiksen vandt sent søndag aften dansk tid sølv ved VM i Canada.

Det var store forventninger til Helle Frederiksen, og dem levede hun fuldt op til, da hun krydsede målstregen som nummer to ved VM på den lange distance i canadiske Penticton.

Den 36-årige dansker var da også godt tilfreds med sit løb og tid, der lød på lidt over seks timer.

- Det var virkelig hårdt i dag, men jeg kørte mit eget ræs. Det er jeg stolt af, og jeg er stolt af min sølvmedalje ved dette VM, siger Helle Frederiksen i en pressemeddelelse.

Det var Helle Frederiksens debut på den lange distance (3 km svømning, 120 km cykling og 30 km løb). Efter OL i London for fem år siden har hun hovedsageligt kørt halv ironman og 5150 (OL-distancen non-draft) med stor succes.

I juni vandt hun sølv ved EM i Helsingør, og her var der netop tale om en halv ironman bestående af 1,9 kilometers svømning, 90 kilometers cykling og en løbetur på 21,1 kilometer.

VM-guldet i Canada gik til Sarah Crowley fra Australien, mens hjemmebanehelten Heather Wurtele kom ind på tredjepladsen.

Næste år er Danmark vært for verdensmesterskaberne, og den udfordring ser Helle Frederiksen frem til.

- Jeg er flyttet hjem til Danmark igen fra USA, og jeg er vildt spændt på det, vi får i Danmark næste år. Det bliver så cool. Det var også lidt årsag til, at jeg ville køre den lange distance i år, siger hun.