Triatlon

Kom under mytisk grænse i Ironman og gik på knæ kort efter

32-årige Patrick Lange faldt på knæ kort efter målstregen. Nils Nilsen / Ritzau Scanpix

Tyske Patrick Lange friede til sin kæreste kort efter, at han havde smadret den mytiske otte-timersbarriere ved VM i Ironman.

32-årige Patrick Lange faldt på knæ kort efter målstregen ved VM i Ironman, der blev afholdt på Hawaii.

Det var dog ikke udmattelse, der tvang tyskeren ned på asfalten. Han brugte i stedet opmærksomheden og rampelyset til at fri til sin kæreste, Julia Hofmann, og verdensmesteren fik et ja til gengæld.

Men det var ikke kun titlen som verdensmester i Ironman, der var speciel ved hele løbet. Lange gennemførte de 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42,2 kilometer løb i tiden 7 timer 52 minutter og 39 sekunder. Det er første gang, at en atlet kommer under de otte timer. Derudover slog han samtidig den rekord, han satte i fjor med over ni minutter.

I løbet af de mange udmagrende kilometer havde Patrick Lange kun én ting i hovedet.

- Jeg startede med at løbe, og jeg tænkte, at i dag var dagen. Det drev mig hele vejen og motiverede mig så meget. Hun er mit livs kærlighed, og det vidste jeg lige fra første sekund, siger han ifølge tyske Bild.

Patrick Lange friede til sin kæreste kort efter målstregen.

- Vi mødtes en aften og talte hele natten, og jeg ringede til min far den næste dag og sagde, at jeg lige havde mødt min kommende hustru. Derfor ved jeg, at det er det rette skridt.

Da tyskeren passerede målstregen, lod han sig hylde som vinder af konkurrencen, men kaldte kort efter sin kæreste hen til sig. 

Og her fik hun sit livs overraskelse.

- Jeg vidste ikke noget om det, og det tror jeg godt, at man kunne se på min reaktion. Jeg vidste ikke noget som helst, siger Julia Hoffman.

Hawaii Ironman er notorisk kendt for at være særligt udfordrende på grund af kraftig vind og tropisk hede. Dette års udgave blev dog gennemført under de måske bedste forhold i løbets 40-årige historie.

Derfor blev Patrick Lange heller ikke den eneste, der kom under den mytiske grænse på otte timer. Belgiske Bart Aernouts blev således nummer to i tiden 7 timer, 56 minutter og 41 sekunder. Den tredobbelte verdensmester Daniela Ryf genvandt titlen hos kvinderne. Hun krydsede målstregen efter 8 timer, 26 minutter og 18 sekunder - godt ti minutter foran nummer to.

Patrick Lange har klaret Ironman-distancen som den hurtigste nogensinde.