Triatlon

Gravid dansker 'mærkede lidt signaler' inden mislykket ironman

Det gik ikke som håbet, da gravide Michelle Vesterby forsøgte at gennemføre en ironman.

Michelle Vesterby forsøgte søndag at gennemføre en ironman. Som gravid i fjerde måned vel at mærke.

Jeg fortryder ikke et sekund

Michelle Vesterby, triatlet

Selvom den danske triatlet havde både sin læges og jordmoders ord på, at forsøget ikke ville skadet barnet, har hun alligevel fået masser af reaktioner fra det, hun selv kalder "tvivlere".

- Det har da sat nogle tanker i gang hos mig. Nu er jeg næsten midtvejs i min graviditet, og de sidste dage må jeg da også indrømme, at jeg har mærket lidt signaler, siger Vesterby til TV 2 SPORT mandag.

- Jeg er begyndt at kunne se det på mig selv og føle lidt mere oppustethed i maven. Så måske er der en mening med, at jeg skulle udgå. 

Det gik nemlig ikke som håbet i Mexico, hvor Michelle Vesterby måtte opgive at gennemføre, fordi hendes bagdæk blev revet op. 

- Jeg har kørt 26 ironmans, og jeg har aldrig nogensinde – 7, 9, 13 – fået en punktering før. Det fik jeg så i går.

Overskygger skuffelsen

Michelle Vesterby lægger da heller ikke skjul på, at hun havde forventet et andet udfald. 

- Jeg sidder med en følelse af skuffelse lige nu. Jeg ville gerne have bevist, at det sagtens kan lade sig gøre at køre en ironman gravid. Det var bare ikke dagen, og det kan jeg ikke gøre en skid ved, siger triatleten, der står ved sin beslutning.

- Personligt fortryder jeg ikke et sekund, at jeg har meldt det ud, og jeg fortryder ikke et sekund, at jeg stod på startlinjen. Jeg følte mig klar, min optakt har været god, og jeg synes, det har været et sjovt projekt at være en del af.

Jeg synes selv, det lyder optimistisk, men min træner mener, vi skal stræbe efter det

Michelle Vesterby, triatlet

Men forventningens glæde vejer trods alt tungere for Vesterby, der er gravid i 16. uge.

- Selvom jeg ærgrer mig, er der nogle ting, der er større lige nu. Det overskygger lidt den der skuffelse på.

Drømmen lever

- Jeg skal tilbage i sporten. Det er jeg slet ikke i tvivl om, fastslår Michelle Vesterby, der håber på at blive klar til næste års ironman på Hawaii. 

- Jeg er optimist til hårspidserne, og der er nogle muligheder endnu. Jeg er jo dobbelt forsvarende mester ved ironman i København, og den ligger i august, tre og en halv måned efter jeg skal føde, hvis jeg holder min terminsdato. Så jeg skal ikke sige, at det er udelukket. Drømmen lever i hvert fald stadig.

Et godt resultat i løbet på hjemlig grund vil sikre kvalifikation til Hawaii, der er verdens mest prestigefyldte ironman.

- Jeg synes selv, det lyder optimistisk, men min træner mener, vi skal stræbe efter det, siger Vesterby, der understreger, at det altsammen afhænger af, hvordan graviditeten kommer til at forløbe.

Hun vil  fra nu af holde formen ved lige med lange svømmeture og træningsøvelser under vand, men ikke for enhver pris.

- Det skal heller ikke være en sur pligt. Det skal være, fordi jeg synes, det er sjovt, fastslår Michelle Vesterby.

Hun har termin 14. maj. Ironman i København foregår næste år 18. august, inden Hawaii lægger asfalt til verdens dygtigste triatleter 12. oktober 2019.