Triatlon

Dansk toptriatlet indstiller glorværdig karriere 

Toptriatleten Helle Frederiksen har stået på startstregen for sidste gang. Hun indstiller sin karriere efter 11 år som professionel.

En længe planlagt beslutning bliver nu effektueret: Helle Frederik stopper som professionel triatlet.

Efter 11 år som professionel og over 100 konkurrencer på topniveau takker den tidligere verdensmester af i forbindelse med Ironman i København den 18. august.

- Jeg har altid haft det sådan, at jeg ville gerne slutte på toppen. Jeg vil gerne slutte, mens jeg stadig er en af de bedste for ligesom at respektere mig selv og mine resultater, i stedet for at det begynder at gå den forkerte vej, siger Helle Frederiksen til TV 2 SPORT.

Den seksdobbelte danske mester må dog afvige en smule fra sin plan op at stoppe på den absolutte top. Cirka en måned før Ironman i København er hun blevet ramt af en skade. En stressreaktion i det ene skinneben betyder, at hun ikke kan deltage og derfor må nøjes med at skyde løbet i gang.

- Det har været megahårdt, og er det stadigvæk, fordi jeg for to og en halv uge siden var megafit og megaklar på at vinde og slutte af med et brag. Jeg havde jo forestillet mig, hvor fantastisk det hele ville blive, og hvor rigtigt det hele ville blive med den der perfekte eventyrsafslutning.

- Men det ændrer ikke noget på, at min karriere har været fantastisk, og jeg har elsket hvert minut af det. Jeg er megastolt stolt af, hvad jeg har opnået.

38-årige Helle Frederiksens sidste løb blev en halv Ironman i Helsingør, hvor hun kom over målstregen som nummer fire. Ved den lejlighed nåede hun at nyde publikums opbakning, fordi hun vidste, det ville blive et af karrierens sidste løb.

Vandt VM-guld på hjemmebane

Året inden oplevede Helle Frederiksen et af sine resultatmæssige højdepunkter, da hun blev verdensmester på den lange triatlondistance ved VM i Odense.

Derudover har Helle Frederiksen repræsenteret Danmark ved OL i London i 2012, hun har været på podiet ved én World Cup og ti gange ved European Cup, og hun har vundet en Ironman 70.3, der er den halve distance, hele ti gange.

Sidst men ikke mindst har Helle Frederiksen verdensrekorden på den halve ironmandistance. I Challenge Bahrain i 2014 var hun bare 3 timer, 55 minutter og 50 sekunder om at svømme 1,9 kilometer, cykle 90 kilometer og løbe 21,1 kilometer.

Samme år var Frederiksen desuden den triatlet, der tjente flest præmiepenge på tværs af køn.

Nu vil Helle Frederiksen samle alle sine oplevelser i en biografi, og derfor skal hun arbejde som konsulent for nogle af sine nuværende sponsorer.