Triatlon

Kolleger er imponerede og fulde af respekt for Vesterbys Ironman-præstation

Camilla Pedersen og Maja Stage Nielsen endte begge på podiet ved Ironman i København. Alligevel var Michelle Vesterby det store samtaleemne.

De danske triatleter Camilla Pedersen og Maja Stage Nielsen endte som henholdsvis nummer to og tre i Ironman Copenhagen, men var samtidig fulde af beundring over Michelle Vesterby, som kæmpede sig i mål som nummer fem bare tre måneder efter at have født sin søn Markus.

- Jeg er imponeret. Det er helt sikkert, sagde Maja Stage Nielsen til TV 2 SPORT efter en tur på podiet, mens Camilla Pedersen supplerede:

- Det er jo megasejt, og jeg har fuld respekt for det. Hun gjorde det jo overraskende godt, og vi har det rigtig godt sammen, så det er også det, der er superfedt.

Efter de 3,8 kilometer svømning og 180 kilometer cykling var Michelle Vesterby med i kampen om en podieplads, da hun skiftede fra cykelsko til løbesko som nummer tre foran Maja Stage Nielsen.

Men på maratonløbet til sidst viste både Maja Stage Nielsen og canadiske Angela Naeth sig stærkere end den 35-årige nybagte mor, som altså krydsede målstregen som nummer fem.

Begge podiedanskere klar til VM

Camilla Pedersen og Maja Stage Nielsen kørte sig derimod begge på podiet. Henholdsvis 18 og 31 minutter efter tyske Anne Haug, som satte stævnerekord med tiden 8 timer, 31 minutter og 32 sekunder.

Og for Maja Stage Nielsen var der lidt mere end bare en tredjeplads at glæde sig over. For selvom hun ikke var helt tilfreds med sin præstation, viste den sig at være en VM-billet værd, fordi Haug og Pedersen på forhånd var kvalificeret til VM.

- Det er bare det, jeg skal glæde mig over, tror jeg. Jeg er rigtig glad for min svømning, men efter det var det lidt op ad bakke. Men sådan er det nogle gange, og jeg er bare glad for, at det lige præcis var nok alligevel, sagde hun.

Heller ikke Camilla Pedersen havde den bedste dag i de københavnske gader, da hun brugte Ironman Copenhagen som et led i træningen frem mod VM.

- Det var en god træningsdag. Det var en hård dag, men det vidste jeg godt. Jeg er ved at være klar til Hawaii. Jeg har stadig otte uger, men jeg er godt på vej, sagde Pedersen efter løbet.

Begge danskere håber at kunne levere gode VM-resultater på Hawaii.

- Selvfølgelig er målsætningen altid at vinde, men jeg har stadigvæk lidt problemer med at holde noget væske i mig. Så hvis jeg kan køre i top-5, er jeg også super, super glad, lød det fra Camilla Pedersen, mens Maja Stage Nielsen var en smule mere forsigtig:

- Jeg har lidt en drøm om at køre top-10 på Hawaii. Jeg har været der de seneste to år og har været bedste dansker de seneste to år, jeg har været dér. Jeg håber, at jeg kan gentage den succes.

VM i Ironman afgøres i Kailua-Kona på Hawaii 12. oktober.