Rio 2016

Den forsvarende OL-mester floppede efter gigantisk maveplasker

Den olympiske mester i udspring på 3 meter vippe sluttede sidst i semifinalen efter en maveplasker af dimensioner.

På denne tid i 2012 i London flaskede det hele sig for russiske Ilya Zakharov, der var i færd med at vinde OL-guld i udspring på mændenes 3 meter vippe.

Spol så fire år frem i tiden, til Rio, hvor det har helt anderledes dystert ud for russeren, der stort set ikke har sat en fod rigtig.

Det startede ellers nogenlunde for Zakharov, der efter tre spring i semifinalen på 3 meter vippen havde udsigt til én af de 12 finalepladser. 

Men i fjerde spring lavede han en kæmpe brøler. Et skævt afsæt og et teknisk forfærdelig udført spring endte ud i en maveplasker af rang. Dommerne var ikke i tvivl; den forsvarende mester måtte indkasserede et stort, rundt nul for springet.

Se maveplaskeren i videoklippet øverst oppe.

Den forsvarende OL-mester, Ilya Zakharov, storkikser sit udspring.
0,0 point. Zakharov ærger sig efter det dårlige spring.

Dermed kom Zakharov, med en samlet score på 345,60, ikke i nærheden af de 555,90 point, der sikrede ham guld i London, og måtte samtidig nøjes med en sidsteplads i semifinalen.

At Zakharov overhovedet var nået så langt ved OL i Rio, var dog en lille sejr i sig selv. I den indledende runde havde den russiske udspringer ligeledes dummet sig, og var kommet til at ramme vippen med den ene fod. Ved den lejlighed måtte han også indkassere nul point.

Se Ilya Zakharov ramme vippen i klippet herunder:

Men med nogle særdeles stærke spring lykkedes det alligevel Zakharov at kvalificere sig til førnævnte semifinale.

Udspringskonkurrencerne ved OL i Rio har i det hele taget udviklet sig til lidt af en mareridtsoplevelse for de russiske udspringere. Tidligere ved legene røg også den russiske europamester, Nadezhda Bazhina, ud efter en pinlig indsats.