Rio 2016

Verdensrekord og vilde trin: Sådan har du aldrig set en vægtløfter før

Verdensrekord og OL-guld. Det er svært at kunne fejre så stor bedrift. Men kazakhiske Nijat Rahimov gjorde forsøget.

Nogle gange bliver følelserne simpelthen bare for voldsomme til at kunne holde i sig. Hvor man bare bliver nødt til at få det ud af kroppen.

Det var det, der skete, da den kazakhiske vægtløfter Nijat Rahimov ved OL løftede 214 kilo. Især fordi det rakte til både en ny verdensrekord - og med hans samlede løftede vægt på 379 kilo - OL-guld.

Nijat Rahimov havde svært ved at være i sig selv, da han havde slået verdensrekord.

Da Rahimov havde fået bekræftet, at det sidste løft var godkendt, brød han ud i kæmpe hop på stedet, som var Ulrik Wilbek anno OL-finale i 1996 værdig.

Derefter satte vægtløfteren sig ned på knæ og takkede gud, inden han blev overmandet af hans næsten endnu mere lykkelige træner.

Rahimov viste prøver på sine dansetrin.

Da træneren så har givet slip på Rahimov, kommer det absolutte højdepunkt. Den 77 kilo muskuløse vægtløfter drejer rundt om sig selv, vifter med armene og viser sine ypperste dansetrin frem. I ren og skær jubel. Hele jubelscenen kan du se i videoen over artiklen.

Du kan i denne artikel også se, hvordan det så ud, da Rahimov fik overrakt sin guldmedalje, hvor hele podiet brød ud i tårer.