Vægtløftning

Egyptiske vægtløftere udelukkes fra VM efter dopingdomme

En række dopingdomme har betydet, at Egypten er blevet udelukket fra VM i vægtløftning og måske misser OL.

Flere egyptiske vægtløftere skulle have deltaget ved VM, men ingen af dem stod på startlisten, da mesterskabet begyndte onsdag i Thailand.

Det Egyptiske Vægtløftningsforbund er nemlig blevet udelukket fra at deltage i turneringer under Det Internationale Vægtløftningsforbund (IWF) på grund af brud på dopingreglerne. Det bekræfter IWF over for nyhedsbureauet AFP.

IWF's VM i Thailand er en af de vigtigste kvalifikationsevents til næste års OL i Tokyo. Men såfremt karantænen opretholdes, kommer ingen egyptiske vægtløftere til OL alligevel.

Karantænen gælder i to år, og Det Egyptiske Vægtløftningsforbund har 21 dage til at appellere dommen til Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

- IWF har ikke yderligere kommentarer til sagen, indtil perioden (de 21 dage, red.) er gået, lyder det i meddelelsen fra forbundet.

Egypten har flere stærke bud på medaljebejlere. Både Mohamed Ihab og Sara Ahmed vandt bronze i deres respektive kategorier til OL i Rio i 2016.

Ifølge det olympiske nyhedsmedie Inside the Games er udelukkelsen på to år fastlagt af en uafhængig sportsdomstol under IWF.

Dommen skulle være begrundet med gentagne dopingdomme til egyptiske atleter fra 2016 og frem.

I 2017 skrev Reuters, at fem egyptiske teenagere inklusive to 14-årige piger afleverede positive dopingtest under det afrikanske ungdoms- og juniormesterskab i Kairo i december 2016.

Ifølge IWF's regler kan et land, der leverer tre eller flere positive dopingprøver inden for et år, se frem til en række sanktioner og i værste tilfælde helt blive udelukket fra sporten.