Rio 2016

Arrangørerne lovede blåt vand: Nu er endnu et bassin blevet grønt

Nu er vandet i bassinet, hvori der dyrkes vandpolo ved OL, også blevet grønt.

Sidst på dagen tirsdag svømmede de sociale medier over med spørgsmål om, hvad der var sket med vandet i bassinet, hvor der dyrkes udspring ved de olympiske lege i Rio.

Vandet var pludselig blevet grønt i stedet for den normale blå farve, og efter nogen tid kom arrangørerne med en forklaring på mysteriet.

- På grund af varme og vind blev der spredt alger i vandet, fortalte OL-arrangørernes talsmand Mario Andrada ifølge The Independent.

Han lovede samtidig, at der ville komme styr på sagerne hurtigt.

- Bassinet vil være blåt i morgen (onsdag, red.), sagde Andrada, men tilføjede, at den lovede regn i Rio kunne forsinke tingene.

Og man kan vist godt tillade sig at sige, at det er gået fra ondt til værre for arrangørerne. Udspringsbassinet er fortsat grønt, og nu er det vandet i det bassin, hvor der spilles vandpolo, også blevet grønt.

Den 8/8
10/8

Bassinerne er blevet testet, og det er blevet slået fast, at vandet på ingen måde er farligt for udøverne. Faktisk er der dem, der mener, at det er en fordel - i hvert fald for udspringerne.

Mario García, der er holdleder for mexicanerne, siger ifølge Wall Street Journal, at en forstyrrelse i overfladen eller en anden farve kan gøre det nemmere for udspringerne at se, hvornår vandet begynder.