Rio 2016

Svømmere om farce-vandet: Det svier og stikker

Det grønne vand i to bassiner ved OL bliver ved med at skabe problemer. Nu er atleterne begyndt at klage over gener.

Allerede inden legene i Rio var der ballade. Første var det forurenet havvand, senere ufærdige hoteller.

Men under selve legene har den helt store skandale været det grønne vand på i to åbne svømmebassin på Maria Lenk Aquatics Center.

Arrangørerne har siden tirsdag forsøgt at forvisse udøvere og publikum om, at der var styr på sagerne. De lovede, at vandet ikke længere ville være grønt onsdag. Vandet var stadig grønt onsdag. De sagde, at der var tale om alger. Og så garanterede de, at det misfarvede vand ikke var farligt for udøverne.

Det sidste har ind til fredag vist sig at være rigtigt, men nu er klagerne fra atleterne begyndt at komme.

- Mine øjne svier på grund af vandet. Det er ikke så godt. Det føles som om, at de har smidt mere klorin i det, men jeg er ikke sikker, fortalte den ungarske vandpolospiller Gergo Zalanki ifølge The Independent fredag. Og Zalanki er langt fra alene med sin klage.

- De putter så meget klor i vandet, at folk ikke kan se. Det kan man altså ikke, lød det fra USA’s vandpolokaptajn, Tony Azevedo fredag.

Richie Campbell fra det australske hold var enig.

- Jeg ved ikke, hvad der er sket. Jeg tror, de har tabt klorinen ned i vandet, for mine øjne ’stikker’. Det begyndte at gøre ondt i slutningen af kampen, og jeg kommer nok til at have våde øjne de næste par timer.

Den 8/8
Den 8/8

Ifølge New York Times, så var vandet så grumset torsdag, at alt udsyn under vand i udspringernes bassin var væk. Derfor blev udspringstræningen aflyst fredag morgen, og atleterne blev ifølge avisen nødt til at ”tør-springe” indenfor.

Arrangørerne forklarede på det tidspunkt, at vandet havde brug for ro for at komme sig hurtigere.

- Det bliver hurtigere og nemmere rent uden atleter, fortalte talsmanden for arrangørerne Mario Andrada.

Senere fredag var vandet stadig grønt, men alligevel blev bassinet åbnet.