Rio 2016

Broderen døde inden OL: Grædende spillere gav træner alle guldmedaljer

Tårerne trillede hos de amerikanske vandpolokvinder, da de sent fredag aften alle sammen gav deres OL-guldmedaljer videre til landstræneren.

Det kom som et chok for USA's 42-årige vandpololandstræner, Adam Krikorian, da hans 48-årige bror Blake Krikorian pludselig døde den 3. august af et hjertestop, mens han var ude at surfe.

Krikorian, der er en af de mest hædrede vandpolotrænere i USA' historie, sad selv i Rio og var ved at forberede sig på de olympiske lege sammen med resten af det amerikanske landshold. Her var målet at forsvare OL-guldet fra London i 2012.

Efter dødsfaldet rejste landstræneren fra Rio hjem til familien i Californien, men drømmen om dobbelt olympisk guld slap han aldrig.

- Når du ser en gruppe af unge mennesker og børn, som kæmper for at opnå en drøm, minder det mig om de kvaliteter, min bror havde, som bestod af hårdt arbejde, lidenskab og vedholdenhed. I attituden og tilgangen til spillet minder det her hold mig om den måde, min bror var på, og hvordan han ønskede, vi skulle være, har Adam Krikorian udtalt i forbindelse med OL-finalen til USA Today.

Flere af spillerne var tydeligt rørte, da de overrakte deres OL-guldmedalje til landstræneren.

Samtidig påvirkede situationen også spillerne, da deres træner og leder i tårer måtte fortælle dem om dødsfaldet, og at han midlertidigt måtte rejse hjem.

- Det var smertefuldt at se ham på den måde. Vi var alle meget rørte, men vi prøvede at være stærke for hans skyld. Vi prøvede at give ham styrken til at gøre, hvad han havde brug for, så han vidste, han ikke skulle bekymre sig om os, har Courtney Mathewson udtalt til Sports Illustrated. Hun har spillet under Krikorian hvert år siden 2004.

Men drømmen skulle altså fuldendes - om ikke andet for broderens skyld. Derfor kom Adam Krikorian tilbage til Rio og OL dagen før første kamp og førte siden sit hold frem til OL-finalen mod Italien.

I finalen vandt USA med 12-5, og da spillerne efterfølgende fik overrakt deres OL-guldmedaljer, valgte de at gå ned og give dem videre til Adam Krikorian i en rørende hyldest.

Adam Krikorian var stolt over spillernes rørende hyldest.

Siden fik spillerne hver især deres guldmedalje tilbage, men det var tydeligt at se, det havde stor betydning for Krikorian, der også skrev en hyldest til holdet på sin Twitter.

- I går var en pænt fed dag. Jeg elsker det her hold.

Over artiklen kan du se spillerne give deres OL-guldmedalje videre til Adam Krikorian