OL-guld: Canada knuste Sverige

(Se alle målene fra OL-finalen i videoen)

Canada vandt søndag OL-guld i ishockey med en finalesejr på 3-0 over Sverige. Canadierne scorede et mål i hver af kampens tre perioder.

Jonathan Toews bragte canadierne foran 1-0 midt i første periode, og mod slutningen af anden periode var det superstjernen Sidney Crosby, der udnyttede en friløber, drev gæk med den svenske målvogter Henrik Lundqvist og scorede sit første OL-mål i Sotji.

Svenskerne forsøgte desperat at få hul på Canadas stærke defensiv, der turneringen igennem har været nøglen til den canadiske succes.

Blot tre mål har Canada lukket ind i hele OL-turneringen. Men svenskerne havde åbenlyst ikke redskaberne til at lirke Canadas forsvar op og få pucken ind bag målmand Carey Price, der holdt nullet uden de store problemer.

I stedet øgede canadierne til 3-0 midt i tredje periode, da Chris Kunitz bragede pucken i nettet og reelt afgjorde kampen.

Canadierne var kampen igennem farligst, virkede hele tiden i total kontrol og kunne juble over sejren i den sidste konkurrence ved vinter-OL i Sotji, der senere søndag lukkes med en afslutningsceremoni.

Med finalesejren genvandt canadierne guldet fra 2010, hvor de på hjemmebane i Vancouver slog ærkerivalerne fra USA i finalen.

Canada indledte OL i Rusland lidt vaklende med blot 3-1 over Norge. Senere blev det til sikre 6-0 over Østrig og 2-1 over Finland. I kvartfinalen vandt Canada blot 2-1 over upåagtede Letland, inden USA blev slået 1-0 i semifinalen.

Ved legene i Rusland endte det med guld til Canada, sølv til Sverige og bronze til Finland, der også vandt bronze i 2010.

Både hos mænd og kvinder har Canada evnet at vinde OL-guld i ishockey i både 2010 og 2014.

tv2.dk livebloggede fra OL-finalen - se hele liveopdateringen nedenfor.

SE OL 2014 DIREKTE PÅ TV 2 PLAY

TV 2 sender hele dagen igennem fra OL i Sochi 2014.

Se blandt andet Alpint skiløb, Hurtigløb på skøjter, Kunstskøjteløb, Freestyle, Nordisk kombineret, Skeleton, Curling, Biathlon og Ishockey.

Se også vores 24 timers OL-nyhedskanal – med dansk speak fra 16-22.30.

Du finder det hele samlet på TV 2 PLAY, hvor du kan se det lige gyldigt hvor du er. På web, mobil og tablets. Kun 89 kr.

FIND TV 2 PLAY HER

OL-finalen

Sverige-Canada 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)
Mål: 0-1 Jonathan Toews, 0-2 Sidney Crosby, 0-3 Chris Kunitz
Udvisninger: Sverige 3 x 2 min., Canada 2 x 2 min.
Tilskuere: 11.076.