Beijing bliver vært for vinter-OL i 2022

Beijing i Kina bliver vært for vinter-OL i 2022. Det blev en kendsgerning fredag middag dansk tid ved et show i Kuala Lumpur i Malaysia.

Her stemte medlemmerne af Den Internationale Olympiske Komité, og afstemningen faldt ud til Beijings fordel foran Almaty fra Kasakhstan.

Opløbet blev ganske tæt. Beijing fik 44 stemmer, mens 40 medlemmer mente, at Almaty skulle have værtskabet.

Det var de to eneste kandidater, efter andre byer havde trukket deres ansøgninger tilbage.

Lviv i Ukraine, Krakow i Polen samt Oslo i Norge bejlede til værtskabet tidligere i forløbet. I oktober sidste år trak Oslo sin ansøgning tilbage, hvorefter Beijing og Almaty var de eneste tilbageværende ansøgere.

Beijing bliver dermed den første by, der har arrangeret både sommer-OL og vinter-OL. Den kinesiske by afviklede sommer-OL i 2008.

Øverst i artiklen kan du se og høre, hvordan det lød, da Beijing blev tildelt værtskabet. 

Den kinesiske by var regnet som favorit foran Almaty, selv om sidstnævnte baseret på sine vejrforhold er en mere oplagt værtsby.

Således må Beijing ty til kunstig sne for at kunne afvikle vinter-OL.

Netop det brugte Almaty som argumentation for at blive valgt.

- Det er rigtige vintersports-arenaer, som allerede eksisterer i vores by. Vores by er en rigtig vinterby med en ægte vintersports-kultur, ægte natur, ægte bjerge og ægte sne, sagde Andrey Kryukov, der er vicepræsident hos Almaty 2022, op til afstemningen.

Men lige meget hjalp det. Beijing skal endnu en gang være OL-vært.

Også det næste vinter-OL skal foregå i Asien. I 2018 skal begivenheden arrangeres af den sydkoreanske by Pyeongchang.

Ved samme lejlighed i Kuala Lumpur blev den schweiziske by Lausanne udpeget til at være vært for ungdomsvinter-OL i 2020.

Herunder kan se tv2.dks live-opdatering fra IOC-kongressen.