Rio 2016

Italiener sender mærkværdig sky-serv op over tribunen

Italienske Adrian Carambula viste en noget speciel serv, da ham og makkeren Ranghieri lørdag åbnede OL-turneringen.

De fleste beach- og volleyballspillere server som regel med omkring 100 km/t, og det betyder selvsagt, at bolden hurtigt rammer modstanderens halvdel.

Ved OL i beachvolleyball viste Adrian Ignacio Carambula Raurich fra Italien en serv frem, der er noget specielt.

Der er tale om en såkaldt skyball-serv, hvor bolden sendes ualmindelig langt op i luften, som du kan se i de tre eksempler i videoen over artiklen.

Bolden når at hænge i luften tre sekunder, før den kommer ned til modstanderen. Det er en serv, man typisk laver, når der er en smule overskud. Det vurderer landsholdsspilleren i volleyball Mads Ditlevsen, der under OL fungerer som ekspert for TV 2 SPORT i volleyballturneringen.

- Det er ikke ligefrem normalt at bruge den serv. Men man kan se på flagene, der er rigelig med vind, og den kommer så højt op, at den går fri af tribunen, og vinden har mulighed for at tage den.

Mads Ditlevsen er lige nu klubløs efter sin tid i Al Jazira i Abu Dhabi.

- Det er ikke for at sætte skru i, men det er for at få den så højt op som muligt og gøre nedfaldet så utilregneligt som muligt for modstanderen, siger Mads Ditlevsen, der er blandt de største volleyballstjerner herhjemme.

Italiernerne havde heller ikke de store problemer med at vinde første kamp mod et par fra Østrig. 21-14, 21-13 blev de overlegne cifre. De skal spille yderligere to puljekampe ved dette OL.