Dansk talent skal hyldes af Trump: - Jeg skal finde på noget smart at sige

Volleytalentet Simon Ø. E. Andersen oplever stor succes i den bedste amerikanske volleyrække. Så stor, at han nu skal fejres af USA's præsident.

For 21-årige Simon Øster Ellegaard Andersen – der står noteret for 43 A-landskampe for Danmark – har sæsonen i den bedste amerikanske volleyliga været en stor succes.

Forleden vandt den unge dansker det amerikanske mesterskab med sit hold Long Beach University efter en overbevisende sæson med hele 29 sejre og kun ét nederlag. Et mesterskab, der betyder, at den 205 centimeter høje dansker efter sommerferien skal fejres af den amerikanske præsident, Donald Trump.  

Her skal Simon Øster Ellegaard Andersen sammen med resten af sit hold nemlig en tur til Det Hvide Hus, hvor Trump skal lykønske hver enkelt spiller – og overrække dem den eftertragtede mesterskabsring.  

- Det er surrealistisk og selvfølgelig mega fedt, at man skal møde den amerikanske præsident. Det er noget, man normalt kun ser på film, synes jeg. Man tænker aldrig, at det vil ske for en selv, siger Simon Øster Ellegaard Andersen til TV 2 SPORT.  

Forud ligger nu et par måneders arbejde, hvor de enkelte mesterskabsringe – som er en unik fingerring – skal designes til hvert mesterhold i de forskellige sportsgrene. Alt sammen før den unge dansker kan trykke Donald Trump i hånden og give ham en lille hilsen.  

- Hvis det var i dag, ville jeg nok bare komme til at sige ’tak, fordi vi måtte komme’. Men det lyder lidt kedeligt, så jeg skal lige have puttet en masse tanker i, hvad jeg skal sige til ham. Jeg skal have fundet på noget smart at sige til ham, siger Simon Øster Ellegaard Andersen, der kun kan nævne en anden amerikaner, der ville være lige så vild at møde som Donald Trump.

- Det har altid været en barndomsdrøm at møde Tom Cruise. Så han er nok den eneste, der kan måle sig med den amerikanske præsident.

En overraskende god sæson med priser og awards

For Aarhus-drengen Simon Øster Ellegaard Andersen, der i alt skal spille fire år for Long Beach University, mens han studerer, var planen bare, at første år skulle bruges til at spille sig lidt ind på holdet og nærme sig startopstillingen.

- Det er et højt volleyniveau herover. Og klart et tak bedre end den danske liga. Der er for eksempel tre af mine holdkammerater, der spiller på det amerikanske landshold, som hver gang er med til OL. Så derfor var jeg meget ydmyg i starten. Jeg håbede egentlig bare på at få lidt minutter på banen, fortæller Simon Øster Ellegaard Andersen til TV 2 SPORT.  

Men i den netop overståede første sæson er alt gået over forventningerne for den lyshårede dansker. Simon Øster Ellegaard Andersen har nemlig spillet samtlige minutter på banen i alle 30 kampe. Hele syv gange er han blevet kåret til Freshman of the Week. Og derudover er han blevet valgt til Årets Hold 20018 og fik sæsonens All American Honourable Mention.  

- Det er kæmpestort, at første sæson er endt ud i priser og awards. Det havde jeg slet ikke turde håbe på, fortæller det danske volleytalent, der oplever en masse kontrast i forhold til at spille volleyball i Danmark i små haller i Middelfart, Gentofte og Ishøj. 

- Det er noget helt andet, når man pludselig skal til Hawaii, Chicago og Washington D.C. for at spille volleykampe. Til vores finalekamp forleden mod UCLA i Californien var der næsten 10.000 tilskuere, siger den tidligere Skovbakken og Middelfart VK-spiller, der sætter stor pris på den amerikanske volleystemning.

- I USA er mange virkelig vokset op med volleyball. Det betyder rigtig meget for dem. Da vi vandt finalekampen, stormede vores fans på banen. Det var virkelig specielt og fedt. Og da vi kørte hjem, blev vi eskorteret af politiet til en bar, hvor alle vores fans ventede for at hylde os. Alt er bare ti gange vildere i USA, siger Simon Øster Ellegaard Andersen.   

I slutningen af maj skal den unge dansker tilbage til Danmark for at spille landskampe – inden han igen vender tilbage til Long Beach, hvor han altså sammen med sit hold skal en tur til Washington og Det Hvide Hus for at blive fejret af Donald Trump.